Verslag van de prijsuitreiking KCR 2020

Wijkblad Princenhage met artikel geschreven door Margot van Es
Wijkblad Princenhage 14 januari 2021 – Artikel over Prijsuitreiking KCR 2020.

Hartverwarmend

Donderdag 7 januari 2021 vond de uitreiking van de prijzen voor de allermooiste kerstcreaties plaats. De vakjury had er een pittige taak aan en nam deze zeer serieus. Begeleid door een saxofoon-spelende Bert, ging de jury, bestaande uit Annemie Jaspers, Jean Schmeits en Geertrui van den Brink, dit jaar persoonlijk langs bij de vijf prijswinnende adressen. Vanuit het wijkblad mocht ik, samen met mijn kinderen, aansluiten bij deze bijzondere optocht.

Begrippen als creativiteit, originaliteit, zelf vervaardigd, passend bij de tijd( geest) telden voor de jury mee. Je kunt een hele mooie sfeervolle kerstsfeer hebben geschapen met spullen van de kerstmarkt, maar het gaat om de boodschap die er in zit. De uit te reiken prijs werd gemaakt door jurylid Jean Schmeits. Deze werd samen met een speciale oorkonde aan alle winaars uitgereikt.

Uitreiking Eerste prijs | Bareel 12

We starten bij Bareel nr 12. Samen met vier buren is hier de prachtige kerststal gecreëerd waarover eerder geschreven. Geraakt door het gezellige, knusse tafereel en de prachtig uitgewerkte poppen en details was de jury het er vrij snel over eens: dit verdient de eerste prijs! De winnaars waren erg blij dat hun debuut in deze wedstrijd zo succesvol was!

Uitreiking Tweede prijs | Gielis Beijsstraat 83b

Door naar de Gielis Beijsstraat. Hier een raam creatie met eenzame sokken. De jury zag hier vooral een parallel in met ‘mensen die alleen zijn/ raken’. En dat in combinatie met de oproep om namen en adressen van mensen te vermelden om met hen contact te gaan leggen. Dat werd als een mooi passend sociaal initiatief gezien en gewaardeerd met de 2e prijs.

Uitreiking Coronaprijs | Dreef 51

Op Dreef 51 werd de creatie met de Tinnen Man beloond met de speciale C-prijs van dit jaar. Een eenmalige prijs. Waar staat die C voor? De cultuurprijs? De creatieve Prijs? Clubprijs? Neen, niets van dat alles. Het betreft het woord dat sinds bijna een jaar ons individuele leven en de hele wereld beheerst. De verbeelding van het ‘C-jaar’ werd in de metalen man op het koude bed treffend terug gezien. De aanvullende teksten in de houten harten weerspiegelden wat we gezamenlijk kunnen doen aan het opheffen van kilte en eenzaamheid. Laten we de ‘Tinnen Man’ een hart geven, dat is een mooie kerstboodschap, aldus de jury.

Uitreiking Derde prijs | Zadelmakerstraat

Op de Zadelmakerstraat werd de derde jury prijs uitgereikt voor een prachtig gefiguurzaagde creatie. Het was een flinke klus geweest, maar zeer bevredigend, zeker door de hoeveelheid mensen die langs kwamen. Het gezin heeft er van genoten en kijken al uit naar volgend jaar.

Uitreiking Publieksprijs | Liesbosstraat 37a

De laatst uit te reiken prijs was de publieksprijs. Deze ging naar de flessencreatie aan de Liesbosstraat 37a. Velen van jullie vonden deze creatie erg leuk omdat er iets te dóen was en zo knap gemaakt met al die verschillende tonen.

En zo kwamen we aan het eind van een frisse, maar zeer fijne wandeling. Niks leuker toch dan mensen in het zonnetje zetten! De jury en de Stichting Kerststal Princenhage kijken terug op een zeer geslaagde editie en uit naar het volgende jaar. Tot dan!

Uitreiking Kinderprijs | Doelen 36

Noot: Donderdag 14 januari wordt nog een zesde prijs uitgereikt op het plein van De Dobbelsteen. De Scouting, Kinderdagverblijf Kober en peuteropvang de Ukkepuk hebben hier de Kinderprijs gewonnen; een aanmoedigingsprijs voor de samenwerking en creativiteit die de kinderen hier hebben laten zien; het was een prachtig winterplein.

Bekijk het fotoalbum van de prijsreiking KCR 2020

Geschreven voor het Wijkblad Princenhage.