KerstCreatieRoute 2019 ~ Juryrapport

Ook dit jaar ging de vakjury bestaande uit Jean Schmeitz, Marian Boot en Annemie Jaspers, twee avonden op pad. Gewapend met klembord en zaklamp werden alle 80 creaties door een jurylid afzonderlijk bewonderd en beoordeeld. Daarna werden de bevindingen naast elkaar gelegd. De creaties zijn beoordeeld op:

Uit het juryrapport 2019

Eervolle vermelding voor een etalage

KerstCreatieRoute 2019 Heuvelplein 273
Eervolle vermelding voor de etalage van de Hubo | Heuvelplein 273

“We beginnen met een eervolle vermelding voor de etalage van de Hubo, familie van Hees, op het Heuvelplein. Zij hadden prachtige poppenhuizen ingericht met meubeltjes, poppen en daar omheen sfeervolle verlichting en paadjes. Het was leuk om te zien dat ze zoveel moeite hebben gedaan om er iets bijzonders van te maken. Temeer omdat we dit jaar bij de winkeliers voornamelijk kerstversiering hebben gezien en weinig creatie.

KerstCreatieRoute 2019 Past v Spaandonkstraat 60
Een van de 2 ramen van Jumbo Supermarkt | Past. v. Spaandonkstraat 60

Ook vermelden we graag de Jumbo die twee ramen speciaal had ingericht voor de route.”

Kinderprijs uitgereikt door de Vakjury

KerstCreatieRoute 2019 Liesbosstraat 29
De kinderprijs is gewonnen door Daan en Thijs Visser van Liesbosstraat 7.

“Dit jaar hebben we een speciale kinderprijs omdat er 6 adressen waren waar kinderen een raam hadden beschilderd of ingericht.
De kinderprijs is gewonnen door Daan en Thijs Vissers van Liesbosstraat 7. Het raam hadden Daan en Thijs Vissers vol getekend met onder andere een kerstboom, een ijsbaan.
De kinderprijs is een lekkere taart met hun tekening er bovenop.”

Kerstcreaties genomineerd door de Vakjury

De vakjury nomineerde 6 creaties:

  • Dreef 26;
  • Dreef 36;
  • Dreef 51;
  • Holtken 4 en 6;
  • Kolebranderstraat 16;
  • Zuilenstraat 73.
KerstCreatieRoute 2019 prijzen
Oorkondes en prijzen van KerstCreatieRoute 2019
KerstCreatieRoute 2019 Dreef 36
Dreef 36 • KerstCreatieRoute 2019

“De creatie op Dreef 36 is gemaakt door Marina Muskens en Frank Nusselein. Zij hadden twee ramen gevuld. Een met een Jozef en de andere met een Maria. De creatie was gemaakt van jute en organza. Het was een mooie, platte constructie van ijzerdraad. Een blikvanger in de straat.”

KerstCreatieRoute 2019 Kolenbranderstraat 16
Kolenbranderstraat 16 • KerstCreatieRoute 2019

“De creatie van Kolebranderstraat 16 is gemaakt door Yvonne Groenendaal. Zij heeft een rebus gemaakt voor alle wandelaars. Zij gebruikte daarbij allerlei grappige voorwerpen en heeft er duidelijk veel tijd in gestoken. Een leuk idee! Wij zijn benieuwd hoe dat is gegaan en wie de prijs gewonnen heeft.”
De oplossing van de rebus van Kolenbranderstraat 16 was:
Als je geen ster aan de hemel kunt zijn, wees dan een lichtje in je huis.

KerstCreatieRoute 2019 Dreef 51
Dreef 51 • KerstCreatieRoute 2019

“De creatie op Dreef 51 is gemaakt door Corné en Esmeralda Beekers. De creatie ‘De engelen van Princenhage’ vormde een mooie eenheid als beeld. Van emmers en buizen werd er een verhaal verteld. Elke buis had een klikkertje met lampje en de naam van een engel; waakengel, beschermengel, speelengel, wijze engel, bengelengel, wensengel.
De tekst bij de creatie luidde: ‘we kunnen allemaal een engel zijn. Roep maar aan. We helpen graag’.
Goed uitgewerkt, mooi geheel, mooie kerstgedachte.”

De prijzen van KerstCreatieRoute 2019 uitgereikt door de vakjury

Derde prijs uitgereikt door de Vakjury

KerstCreatieRoute 2019 Dreef 26
Winnaar van de derde prijs: Dreef 26 gemaakt door Yvon en Wim Scholten.

“Winnaar van de derde prijs van de KerstCreatieRoute 2019: Dreef 26 gemaakt door Yvon en Wim Scholten. Vogels uit alle windstreken in Princenhage. Yvon had alle vogels gehaakt in allerlei verschillende vormen en kleuren. Prachtig.”

Tweede prijs uitgereikt door de Vakjury

KerstCreatieRoute 2019 Zuilenstraat 73
Winnaar van de tweede prijs: Zuilenstraat 73 gemaakt door Ineke en Rini Leemput.

“Winnaar van de tweede prijs van de KerstCreatieRoute 2019: Zuilenstraat 73 gemaakt door Ineke en Rini Leemput. Bij Zuilenstraat 73 was de hele tuin ingericht. Met een geschilderde kerststal, geschilderde plankjes met Rudolf en 4 sneeuwpoppen, een sneeuwpop op stof geschilderd, verlichte ijsberen, was het een verlicht verhaal.”

Eerste prijs uitgereikt door de Vakjury

KerstCreatieRoute 2019 Holtken 4 en 6
Winnaar van de eerste prijs: Holtken 4 en 6 gemaakt door familie Rondel.

“De eerste prijs van KerstCreatieRoute 2019 gaat naar Holtken 4 en 6. De bewoners Holtken 4 en 6 hadden de skyline van Princenhage uitgezaagd. De kerk, raadhuis, molen, Rode Hert waren zeer sfeervol en zorgvuldig gemaakt. Met details als gebrandschilderde ramen. Achter elk huis een lichtje. Zelfs voor de het boompje hadden ze een huisje getimmerd. ‘Princenhage verbindt’ is een mooie gedachte. Ook de verbinding van buren om samen een creatie te maken.”