KerstCreatieRoute 2022 ~ Juryrapport

Jury KerstCreatieRoute 2022

Alle kerstcreaties gemaakt voor KerstCreatieRoute 2022 zijn door een vakjury – bestaande uit Roxanne Houshmand, Annemarie Goossens en Thijs van Hooijdonk – bewonderd en beoordeeld. De vakjury reikte op zaterdag 7 januari 2023 de Kinderprijs en de drie vakjuryprijzen uit.

Roxanne Houshmand toont de oorkonde van de Kinderprijs. Ineke Buijnsters en Yfke houden de prijs met chips vast. En annemarie Goosens steekt haar duim op.
Juryleden Annemarie Goosens Roxanne Houshmand reiken de Kinderprijs uit.
een draad met houten kraal gebogen en gedraaid in de vorm van een kerstboom
De prijs van KerstCreatieRoute 2022:
Handgemaakte kerstboom door Roxanne Houshmand.

De prijs bestond uit een oorkonde en een handgemaakte kerstcreatie, gemaakt door jurylid Roxanne Houshmand.

Uit het juryrapport 2022

Wat was het weer genieten! Gezegd mag worden dat er zoveel prachtige, secuur uitgevoerde creaties van hoog niveau te bewonderen waren. Geen wonder dat deze KerstCreatieRoute meer en meer bekendheid geniet en veel bezoekers krijgt. Van de prachtige sfeervolle etalages van b.v. Violien, tot een heuse licht-sensatie waarbij je je waant in een American Dream.

Yfke steekt haar duim op en toont de oorkonde met de opmerkingen van de Jury
Yfke van Hobbyclub Princenhage

Bijzondere creaties

beschilderde ramen met voorstellingen als een sneeuwpop, kerstster, sneeuwvlok, kerstman, kerstboom, gemberkoekje, roodwitte snoepstaf, kerstcadeautje, kerstbellen, kerstkaars en ree.
Doelen 36 | Hobbyclub Princenhage – winnaar Kinderprijs

Winnaar kinderprijs: Doelen 36 | Hobbyclub Princenhage

“Wow, wat mooi! Ahhh, écht mooi! Sooo hey!” Was wat de jury uitsprak. Maar ook van heel veel mensen eromheen hoorden. Wat hebben jullie een mooie en sfeervolle KerstCreatie gemaakt zeg. En zo bijzonder dat deze te zien was. Heel hoog. Achter het venster van jullie hobbyclub. Best een beetje spannend ook ‘s avonds in het donker. Heel veel mensen en ook wij van de jury vinden dat jullie echt de kinderprijs verdienen voor deze knappe kerstcreatie.

Eervolle vermelding: Schuurkerkstraat 35

Bij het bezoek aan de Schuurkerkstraat stonden wij oog in oog met een creatief uitgewerkte kerstboom van heel veel stukjes kort gezaagde pvc pijp. Heel bijzonder hoe deze kerstboom tot stand gekomen was. We vonden ook het detail, als de verwerkte kerststal net onder het midden in de boom, van toegevoegde waarde. Het zorgde voor een extra opvallend accent. Deze bijzondere creatie kennen we de eervolle vermelding toe. Mooi en origineel idee, vanaf de jumbo kant komt de boom wat beter tot z’n recht als van de andere kant. Mooi gedaan hoor, deze kunstkerstboom.

Een verlichte boom voor een huis in het donker
Schuurkerkstraat 35 – Eervolle vermelding

De prijzen van KerstCreatieRoute 2022

De jury is tot de volgende, (moeilijke) beslissing gekomen.

Derde prijs KerstCreatieRoute 2022 uitgereikt door de vakjury

Doelen 36 | Sociëteit Doel-Punt

Al wandelend door Princenhage trof de jury bij de Doelen op het oude schoolplein een fijn gehaakt-uitgewerkte kerstgroep aan.  Hoe mooi en precies alle figuren weergegeven. Knap hoe alles in verhouding gemaakt was en bij elkaar past. Met bewondering voor dit fijne werk vinden wij, van de jury, een 3e prijs zeker op z’n plaats.

Drie ramen verstuurd met lichtjes. Achter het raam staat een kerststal met gehaakte figuren
Winnaar derde prijs | Doelen 36 Sociëteit Doel-Punt

Tweede prijs KerstCreatieRoute 2022 uitgereikt door de vakjury

Een pop verkleed als kerstman ligt te slapen op een bankje naast een kerstboom met kerstwensen
Winnaar tweede prijs | Liesbosstraat 27

Liesbosstraat 27

Bij een bezoek aan de slapende kerstman vertrok je na het horen van een prachtig mooi verhaal met een ouderwets kerst gevoel. Spannend voor kinderen die opgingen in wat ze zagen en wat ze hoorden: “Is hij écht?” Mooi ook, de boom die groeide en groeide met liefdevolle kerstwensen. Jullie creatie vervult je met warmte en is een mooie aanvulling op de Princenhaagse KerstCreatieRoute.

Eerste prijs KerstCreatieRoute 2022 uitgereikt door de vakjury

Burg. Wermenbolstraat 38

Over jouw creatie waren we het binnen de jury heel snel eens. Fantastisch hoe jij de bezoekers van de KunstCreatieRoute trakteert op een visueel feestje. Vol bewondering keken we naar mooi en fijn uitgewerkte figuurtjes in een prachtig winterlandschap. Een vrolijk tafereel wat bij eenieder een glimlach op het gezicht tovert. Gastvrij ook het idee, om twee stoeltjes voor het venster te plaatsen, zodat de toeschouwer rustig al het moois in zich op kan nemen. Jouw sfeervolle pittoreske etalage is het bewijs dat een creatie groots van uitstraling kan zijn.

Een raam met een uitgestald landschap met uitgeknipte kerstfiguurtjes
Winnaar eerste prijs | Burg. Wermenbolstraat 38