Maak kennis met Igor en Donkey!

Bijna twee jaar lang zocht Stichting Kerststal Princenhage naar een nieuwe ster, namelijk: een nieuwe ezel. Want wat is een kerststal zonder ezel?
Maak kennis met Igor (links) en Donkey van Snoez.

Igor en Donkey van Snoezezels

De diva van de kerststal, ezelin Silla die jarenlang de grote ster was van de kerststal, verhuisde in 2016 naar België en liet daarmee een grote leegte (en stilte) achter in het dierendeel van de kerststal.

De stichting belde ezelverenigingen af, reed langs weilanden in de omtrek van Breda om ezels te spotten, plaatste berichten op social media en vroeg eenieder in zijn/haar netwerk mee te denken en navraag te doen.

Deze acties heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen. In augustus kwam de stichting in contact met familie Schalk van Snoez. De ezels van Snoez bezoeken onder begeleiding van familie Schalk mensen thuis en in (zorg)instellingen. De ezels zoeken graag contact en hebben een positieve, activerende werking op de mens. Ze zijn in staat de persoonlijkheid te laten ontspannen. Dat leek de stichting de perfecte eigenschappen om de ster te worden van de kerststal. Het was dan ook geweldig nieuws om te vernemen dat Familie Schalk bereid was om Igor en Donkey – twee lieve ezels – te leveren voor de periode dat de kerststal op de Haagsemarkt staat. Inmiddels heeft de dierengroep kennis gemaakt met de nieuwe sterren. Igor en Donkey hebben de harten van deze mannen al gestolen.

Vanaf 17 december kunt ook u Igor en Donkey aanschouwen in de kerststal van Princenhage. Dus komt dat zien en bewonderen!

Op kerststalzaterdag 16 december 2017 zal de kerststal weer opgebouwd worden op de Haagsemarkt. Die dag zal ook de opening van de kerststal plaatsvinden om 19.00u. en de KerstCreatieRoute voor de vijfde maal van start gaan.